Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
daugiau nei 1 kg kriaušių, jas būtinai supjaustyti be žievelės;
stiklinės miltų;
stiklinės manų kruopų;
stiklinė cukraus;
1 pakelis sviesto.

Gaminimas:
Sviestą palaikykite šaldiklyje maždaug valandą, kad lengviau supjaustytumėte. Miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišykite. Bus biri masė. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant apačios sudėkite pusę kriaušių, apibarstykite puse birios masės. Sudėkite likusias kriaušes ir apibarstykite likusia mase.  Ant viršaus tolygiai užtarkuokite sviestą. Kepkite 180 C orkaitėje apie 5o min. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g kvietinių miltų
1 kiaušinis
1 v. š.  cukraus
80 g sviesto
1 žiupsnelio druskos
1 v. š.  vandens
Sirupui:
500 ml vandens
1 a. š. cinamono
1 a. š.  kardamono
150 g cukraus
Įdarui:
5 vidutinių prinokusių kriaušių (gali būti ir konservuotos)
130 g riebios grietinės
2 kiaušiniai
200 g sezamų sėklų
1 a. š.  aguonų
40 g cukraus


Gaminimas:
Tešla:
sviestą sumaišiau su miltais, įmušiau kiaušinį, subėriau cukrų, druską ir įpyliau šaukštą vandens.
Užminkyta tešla turi būti nelipni ir elastinga.
Paruoštą tešlą suvyniojau į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldymo kamerą pusvalandžiui.
Kol tešla šalo, išsiviriau sirupą.
Sirupas:
į verdantį vandenį subėriau cukrų su prieskoniais.
Maišydama pakaitinau, kol cukrus ištirpo.
Kriaušes nulupau ir sudėjau į sirupą.
Jei kriaušės žalios, virti reikės 30 min., jei naudosite konservuotas, tuomet sirupe pavirkite 15 min., kad prisigertų prieskonių aromato.
Išvirtas kriaušes išėmiau.
Likusį sirupą kaitinau ant nedidelės ugnies tol, kol išgaravo vanduo ir liko tąsi masė.
4 kriaušes perpjoviau pusiau. Išėmiau sėklas.
Likusią kriaušę palikau neperpjautą.
Atšaldytą tešlą iškočiojau.
Tešla išklojau apvalią kepimo skardą, palikdama apie 1 centimetrą kraštams.
Tešlą subadžiau šakute.
Ant tešlos išdėliojau perpjautas kriaušes.
Į vidurį įdėjau neperpjautą kriaušę.
Įdaras:
sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakiau iki vientisos masės.
Gauta mase apipyliau aplink išdėliotas kriaušes.
Kepiau 25 minutes 210 laipsnių orkaitėje.
Pravėsusį pyragą apipyliau išvirtu sirupu.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g margarino VILNIUS kepiniams
1 stiklinė miltų
3 kiaušiniai
3 kriaušės
1 apelsinas
1 puodelis cukraus
1 žiupsnelis kepimo miltelių


Gaminimas:
Ištirpintą margariną išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir viską išplakame. Nupjaustome nuo apelsino žievelę ir išspaudžiame sultis. Sudedame žieveles, supilame sultis, miltus, kepimo miltelius į margarino-kiaušinių masę ir išmaišome. Supjaustome kriaušes gabaliukais ir sumetame į tešlą.
Paruoštą masę supilame į kepimo indą ir kepame 40 min., 180 laipsnių temperatūroje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
200 g grietinės
150 g cukraus
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 didelių kriaušių,
50 g margarino VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Suplakite kiaušinius su cukrumi, grietine ir margarinu.
Įberkite miltų, kepimo miltelių ir gerai išmaišykite.
Kriaušes nulupkite, išvalykite ir supjaustykite išilgai skiltelėmis.
Dalį tešlos supilkite į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite kriaušes ir užpilkite likusios tešlos.
Kepkite orkaitėje iki 180 C apie 30 min.
Pabarstykite cukraus pudra. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
175 g miltų
100 g sviesto
50 g cukraus
1 žiupsnelis Santa Maria druskos
1 kiaušinio trynys
 
Įdarui:
3 didelės kriaušės
1 kiaušinis
50 g cukraus
1 šaukštas kvietinių miltų
200 ml grietinėlės 35% riebumo
1 šaukštas kukurūzų miltų


Gaminimas:
Į miltus įmaišome cukrų, druską, įmušame kiaušinio trynį ir sutarkuojame sviestą. Išminkome iki vientiss tešlos. Tešlą palaikome 30 min. šaldytuve ir po to tešla išklojame apvalią kepimo formą (tiek dugną, tiek šonus).
Išplakame kiaušinį su cukrumi. Įmaišome grietinėlę, kvietinius ir kukurūzų miltus.
Įdarą supilame ant tešlos. Kriaušes perpjauname per pusę išilgai ir supjaustome griežinėliais. Kriaušių griežinėlius sudedame ant įdaro ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai