Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
23 cm skersmens tortui 

Biskvitui:
5 kiaušinių
230 g cukraus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
60 g aliejaus
Vanilino

Pertepimui:
400g grietinėlės
0,5  skardininės "Rududu" (naudojau virtą kondenuotą pieną, viriau 2 h, jis turi būti pilnai apsemtas vandeniu)
1 skardinė konservuotų kriaušių
cukraus
citrinos
10g želatinos

Sulaistymui:
Juodosios arbatos
Citrinos


Gaminimas:
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanilinu iki purios masės. Toliau plakant supilti aliejų plona srovele. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijoti į kiaušinių masę ir švelniai išmaišyti. Kepti ~160 laipsnių temperatūroje apie 40min.
2. Pertepimui skirtą želatiną užpilame 30ml vandens (vandens naudojame tris kart daugiau negu želatinos) ir paliekame išbrinkti.
3. Grietinėlę išplakti su cukrumi, įspausti citrinos sulčių (cukraus kiekio nematuoju, tiesiog įberiu ir plakdama paragauju ar jo pakanka). Sumaišyti su ištirpinta želatina ir pastatyti 15 min į šaldytuvą (aš nedėjau, nes masė ir taip buvo pakankamai standi).
4. Atvėsusį biskvitą padalinti į tris lygias dalis.
5. Prie tepant kremą supjaustytus biskvito lakštus sulaistyti.
6. Tepame grietinėlės, dedame smulkintų kriaušių ir karamelės Rududu gabaliukų. Antrame sluoksnyje dedame tą patį.
Skanaus!:))
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai