Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
15 g cukraus
20 g miltinio cukraus
1 kiaušinis
2 šaukšteliai manų kruopų
40 g margarino VILNIUS kepiniams
0,5 kg miltų
15 g medaus
1,5 stiklinės pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai romo
1 šaukštelis sodos
1 trynys
Vyšnios


Gaminimas:
Kiaušiniai išsukami su cukrumi bei medumi. Sudedama 20 g margarino ir išmaišoma. Miltai, kepimo milteliai ir soda sumaišoma kartu ir sudedama į kiaušinių masę ir išminkoma, turi gautis prie rankų nelimpanti tešlą, kuri padalinama į 4 dalis ir kiekviena jų iškočiojama ir iškepama.
Ruošiamas kremas. Manai išverdami su pienu ir paliekami atvėsti. Margarinas sumaišomas su cukrumi, kiaušinių tryniu ir atvėsusia manų koše. Supilamas romas ir sudedamos vyšnios (galima rinktis ir kitas uogas).
Iškeptus lakštus pertepame kremu ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad kremas susigertu. Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
6 kiaušiniai
3 stiklinės cukraus
1 pakelis kepimo miltelių
4 šaukštai kakavos
2 stillinės miltų
200 g šaldytų vyšnių
1 stiklinė riešutų
700 g grietinės 35 %
1 šokoladas
Kepimo formai ištepti:
Margarinas VILNIUS kepiniams


Gaminimas:
Baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame iki standžių putų. Pamažu supilame 2 stiklines cukraus ir, kai tešlą būna gerai išmaišyta, supilame trynius ir vėl išmaišome. Beriame kakavą, nuolat maišydami, supilame kepimo miltelius bei miltus. Tešla turi gautis gan skystoka. Ją supilame į kepimo formą išteptą margarinu. Paliekame pastovėti 2 valandas.
Kepame 20 - 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros. Patikrinkite pagaliuku ar iškepę, jei viršus pradeda skrusti, o viduje dar neiškepę, uždenkite folija.
Atvėsusį biskvitą perpjauname pusiau, viena dalis bus pyrago pagrindas, kitą dalį susmulkiname į gabaliukus.
Grietinę gerai išsukame, suberiame stiklinę cukraus ir vėl išmaišome. Dalį grietinės pilame ant pagrindo, tada beriama smulkintų riešutų, išdėliojama supjaustytų biskvito gabaliukų, vėl užpilama grietine, dedama atšaldytų vyšnių ir taip sluoksniuokite savo nuožiūra, kol gausite gražų pyragą.
Galiausiai apibarstykite tarkuotu šokoladu ir dėkite į šaldytuvą keletai valandų sustengti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai