Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
0,5 pakelio šviežių mielių
200 g margarino
2 v. š. cukraus
2 v. š. aliejaus
0,5 a. š. druskos
3 kiaušiniai
4 stiklinės miltų
1 stiklinė pieno
Įdarui:
0,5 kopūsto gūžės
3 svogūnai
300 g grybų
3 morkos
2 kiaušinių tryniai (pyrago aptepimui)


Gaminimas:
įdarui supjaustytus svogūnus pakepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje.
Išvirtus grybus apkepkite ir sudėkite į svogūnus.
Susmulkintus kopūstus ir morkas taip pat apkepkite ir sudėkite į grybų ir svogūnų masę.
Tešlai mieles ištrinkite su cukrumi ir druska.
Atskirai išmaišykite aliejų su kiaušiniais, pienu ir miltais, įdėkite mielių.
Išminkykite tešlą, kuri turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Tešlą padalinkite pusiau. Vieną pusę iškočiokite, ant jos sutarkuokite pusę nurodyto margarino kiekio, sulenkite pusiau ir dar kartą atsargiai iškočiokite. Margarinas turi likti tešlos viduje.
Tada tešlos paplotį tieskite į skardą, ant jos sudėkite įdarą.
Su antrąja tešlos dalimi darykite tą patį, uždenkite įdarą antruoju iškočiotu papločiu. Užlenkite kraštus, pyragą pabadykite keliose vietose šakute ir aptepkite išplaktais kiaušinių tryniais.
Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Prieš pjaustant tegul pyragas atvėsta.

Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušinių
8 v.š. miltų
0,5 kopūsto
300 g grybų, marinuotų
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. majonezo
1 svogūno
4 v.š. aliejaus
200 g jogurto


Gaminimas:
Susmulkinkiote svogūną ir pakepinkite apie 2 minutes. Sudėkite nusausintus grybus ir patroškinkite dar 2 minutes. Jogurtą šmaišykite su majonezu, miltais ir kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Galite įmaišyti mėgstaų prieskonių. Pusę šios masės sudėkite į kepimo formą. Ant viršaus pridėkite susmulkinto kopūsto ir pakepintų svogūnų su grybais. Ant viršaus užpilkite likusią  jogurto masę. Išlyginkite paviršių. Kepkite apie 50-60 minučių 180° C temperatūrosorkaitėje.

 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai