Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,25 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
2 kiaušiniai
2 - 3 šaukštų miltų
malti džiūvėsėliai
žiupsnis druskos, pipirų ir bet kurių kitų jums patinkančių prieskonių
aliejus kepimui bei grietinė pagardinimui


Gaminimas:
Kopūstą susmulkiname (per stambiausią tarką arba peiliu, kaip galima smulkiau). Sudedame į indą, kuriame darysime tešlą. Įmušame kiaušinius, suberiame druską, pipirus, kitus prieskonius (galima naudoti bet kuriuos, jums patinkančius, aš dažnai pridedu kmynų ir džiovintos paprikos). Viską gerai išmaišome ir suberiame miltus bei išminkome tešlą. Miltų reikia tiek, kad galima būtų formuoti blynelius rankomis. Jei matote, kad įbėrėte per daug, paminkykite rankomis, vis sugniauždamos - kopūstuose labai daug skysčio, jis išsiskirs ir suvilgys tešlą. Iš paruoštos tešlos formuojame maždaug delno dydžio blynelius, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Kepti reikia maždaug tiek pat, kiek ir mėsos maltinius. Iš to kiekio tešlos gausite šešis - aštuonis blynelius. Patiekiame su grietine.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai