Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg baklažanų
1 citrina
saujelė petražolių lapelių
100 ml aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį


Gaminimas:
Baklažanus nuplauti, supjaustyti riekelėmis ir pamerkti į gerokai pasūdytą vandenį 5 minutėms. Paskui išgriebti, gerai nuspausti, kad nutekėtų sultys bei išbėgtų kartumas ir kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius apibarstyti druska ir pipirais. Petažolės susmulkinti. Citriną supjaustyti plonais pusžiedžiais. Į iškaitintus stiklainius sluoksniuoti keptus baklažanus, petražolės ir citriną. Užpilti likusiu aliejumi.
Stiklainius pridengi dangteliais ir pasterizuoti puode su verdančiu vandeniu (1 l stiklainius – 40 min, 0,75 l – 30 min, 0,5 l – 20 min.). Paskui užsukti stiklainius, apversti žemyn dangteliais
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai