Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 pusės litro stiklainiams užpildyti reikės:
400 - 500 g kumpinės kiaulienos
1 saldžiosios paprikos
1 nekieto saliero stiebo
1 persiko
3 česnako skilčių
žalių petražolių
aitriosios paprikos (jei mėgstama aštriai)
1 stiklinės pikantiško pomidorų padažo
nubraukto šaukšto druskos
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio juodųjų pipirų
žiupsnelio malto muskato riešuto
kelių šaukštų aliejaus
šaukšto miltų, ar labai smulkių džiuvėsėlių


Gaminimas:
Paruošimas: Iš vakaro mėsą supjaustyti gabaliukais, supilti nubrauktą šaukštą druskos, po trečdalį nubraukto šaukštelio cukraus, pipirų, muskato, suberti smulkintus česnakus. Išmaišyti ir nakčiai palikti šaldytuve.
Kitą dieną, ar bent po kelių valandų gaminti - į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir mėsą apkepti. Kai skystis išgaruoja, suberti, nepadauginant, miltus, ar džiuvėsėlius ir mėsą juose trumpai apkepti. Tuomet ruošti užpilą - į atskirą indą sutarkuoti vieną nuluptą persiką, supilti vieną stiklinę pomidorų padažo, sudėti smulkiai pjaustytą salierą, bei saldžiąją papriką, smulkintas petražoles ir, jei mėgstama, šiek tiek aitriosios paprikos. Gautą masę išmaišyti, užpilti stikline verdančio vandens ir vėl išmaišius, supilti į storapadį puodą ar troškintuvą. Suberti apkeptą mėsą ir troškinti apie 20 min. vis pamaišant. Patartina paragauti koks skonis, jei reikia, pridėti dar prieskonių. Troškinį išdėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti. Valgyti galima tiek šaltą, tiek šiltą su bulvėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai