Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g sviesto
200 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
50 g cukraus pudros
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
kiaušinio baltymas


Gaminimas:
Ištirpintą sviestą sumaišiau su cukrumi, druska, supyliau kondensuotą pieną. Maišytuvu maišiau, kol masė pasidarė puri.
Subėriau miltus, sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį.
Įmušiau kiaušinius. Dar kartą viską gerai išmaišiau, kad masė būtų vientisa.
Kepimo skardą patepiau sviestu. Supyliau tešlą.
Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
 
Papuošiau glaistu su cukruotais svarainių gabalėliais.
 
Glaistas:

Cukraus pudrą sumaišiau su citrinos sultimis ir kiaušinio baltymu. Išplakiau iki purios tąsios masės ir apliejau ja dar šiltą keksą.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g miltų
3 kiaušinių
250 g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių

 


Gaminimas:
Sviestą sumaišome su kondensuotu pienu ir kiaušiniais. Išsukame iki vietisos masės . Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 175°C  orkaitėjeapie 45 minutes.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai