Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Dvimetis arba daugiametis žolinis augalas.
Sėklomis galima pagardinti kopūstų ir ankštinių daržovių sriubas, burokėlių, kopūstų salotas, žuvį, kiaulieną, jautieną, žąsieną, bulvių valgius, dešras, sūrius, ruginę duoną ir kepinius su sūriu. Dedamas į giras. Kvapas nestiprus, skonis kartokas, pikantiškas. Jauni lapai tinka salotoms, sriuboms. Centrinės Europos šalių virtuvėse populiarios nemaltos kmynų sėklos. Gerina virškinimą. Medingas. Auginti geriausia darže.
Naudojamos džiovintos, maltos ir sveikos sėklos, jauni lapeliai.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai