Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g margarino (recepte siūloma Eve, o aš panaudojau Vilniaus)
4 kiaušiniai
200 g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
6 obuoliai
3 bananai
gera sauja šaldytų spanguolių
2 - 3 šaukštai rudojo (arba įprasto) cukraus
trupučiukas cinamono


Gaminimas:
Miltus suberiame į dubenį, įpjaustome į juos margariną ir viską gerai sumaišome/pertriname iki kol visas margarinas susimaišys su miltais. Vieno kiaušinio trynį atsikriame ir atidedame, baltymą supilame į miltus, likusius kiaušinius taip pat įmušame į miltus, sukrečiame grietinę ir viską maišome/minkome, kol gausis vientisas, nekimbantis tešlos gniužulas. Tešlą dedame į šaldytuvą. Darome įdarą: nuluptus obuolius ir bananus sutarkuojame, įberiame spanguoles, suberiame cukrų, cinamoną ir viską išmaišome. Traukiame tešlą ir šaldytuvo. Daliname į vienodo dydžio gabaliukus, man gavosi trisdešimt. Imame po vieną ir kočiojam paplotėlį, dedame įdarą ir užspaudžiame bei užsukame kraštą. Reikia pasistengt labai gerai užspaust kraštą, nes kitaip tie skanėstai ‘išsižioja’ ir dalis skanumo išteka.
Sudedame ant skardos ir kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepame apie 30-35 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai