Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
200 g sviesto
500 g miltų
2 kiaušiniai
200 g grietinės
Druskos

Įdarui:
0,25 kg maltos kiaulienos
0,25 kg maltos jautienos
1 svogūnas
pipirai ir druska
1 kiaušinis patepimui
aliejus arba sviestas skardai


Gaminimas:
Dubenyje sviestą sutarkuoti, pilti persijotus miltus, grietinę dėti, įmušti kiaušinius ir įberti šiek tiek druskos. Viską išminkyti ir palikti šaldytuve apie 2 valandas. Įdarui susmulkiname svogūną, dedame į mėsą, paskaniname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. Atšaldytą mėsą iškočioti 4-5 mm storio, stikline ar kita forma (aš naudoju desertinę lėkštelę) išspausti tešloje apskritimus. Į vidurį dėti po šaukštą mėsos įdaro ir užspausti (užlankstyti) kraštus. Skardą patepti aliejumi arba sviestu, sudėti kibinus, aptepti kiaušinio plakiniu ir viršuje su šakute padaryti skylutes. Kepti apie 40 minučių 200 0C orkaitėje. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai