Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
500 gramų kiaulienos nugarinės,
2 rauginti agurkai,
1 svogūnas,
Druskos pagal skonį
Juodųjų pipirų, maltų, pagal skonį
Aliejaus truputį
1 šaukštas grietinės

Gaminimas:
Mėsą supjaustykite į 5 dalis, išmuškite, pabarstykite druska bei pipirais. Susmulkintą svogūną pakepkite su aliejumi, tada sudėkite sutarkuotus arba smulkiai supjaustytus raugintus agurkus ir dar pakepkite.
Ant išmuštos mėsos dėkite įdaro ir susukite suktinukus. Kad jie neišsileistų, galą mėsos truputį įpjovę įkiškite į suktinuko vidų. Suktinukus apkepkite keptuvėje su aliejumi, po to sudėkite į puodą, įpilkite truputį vandens, įdėkite šaukštą grietinės ir troškinkite. Patiekite karštus su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 vienetai kiaulienos karbonado
50 g čili ryžių paplotėlių
3 kiaušiniai
prieskoniai kepsniams
200 g džiuvėsėlių
druska


Gaminimas:
Ryžių paplotėlius sutrinam. Mėsą išmušam ir apibarstom prieskoniais, druska. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko viršaus dedame sluoksnį smulkintų čili ryžių paplotelių. Mėsą susukame. Merkiam į kiaušinio plakinį, po to apvoliojame džiuvėsėliuose. Taip darom 2 kartus, kad susidarytų plutelė. Kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos. Galima iškeptus suktinukus patroškinti grietinėlėje.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg kiaulienos išpjovų su lašinukais ir skūrytėm
300 g faršo
1 didelė morka
2 kietai virti kiaušiniai
0,5 cukinijos (maža)
3 valgomi šaukštai majonezo
aliejus kepimui
15 vidutiniškų bulvių
prieskoniai: druska, pipirai, čili aitrioji ir saldžioji paprikos
4 brokolių kopūstai
1 nedidelė citrina


Gaminimas:
Kiaulienos išpjovas perpjauti jei įmanoma per puse, išmušti, įtrinti prieskoniais ir druska, ir aplaistyti su citrinos sultimis. Gerai paspaudyti su ranka ir uždengti su dangteliu ar lėkšte. Palikti per naktį, kad susistovėtų. Faršą papipirinam ir padruskinam, išminkom. Kitą dieną gaminame suktinukus. Išsiverdame du kiaušinius kietai, susipjaustome nevirtą morką ir cukiniją griežinėliais. Imame kepimo rankovę. Į ją dedame morkas, cukiniją.
 Imame išmuštą mėsą į ją dedame faršo gabaliuką dedame kiaušinio griežinėlį, cukinijos pora juostelių ir viską susukame ir susmeigiame su dantų krapštuku, ir sudedame į kepimo rankovę, kai jau viską padarome, tada ant viršaus uždedame brokolių kopūstėlius perpjautus per pusę ir kišame į įkaitintą orkaitę 280 laipsnių, ir kepame 2 valandas, kad mėsa gerai iškeptų ir taip pat lašinukas su skūryte iškeptų. Baigiant kept uždėkite majonezo.
Tuo tarpu kada kepa suktinukai, paimkite bulves, kruopščiai jas nuplaukite, bet neskuskite, sudėkite į skardą išklotą folija, apibarstykite druska, ir pašlakstykite aliejumi ir kiškite į orkaitę. Maždauk 50 minučių, jos iškepa gana greitai. Ir viskas. Labai skanu ir sotu.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai