Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 valgomi šaukštai aliejaus (NE alyvuogių!)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 valgomas šaukštas čili prieskonių mišinio
1 stiklinė ketčupo (labai tinka Heinz)
5 valgomi šaukštai melasos
2 valgomi šauštai baltojo vyno acto
2 valgomi šaukštai Vorčersterio padažo
2 valgomi šaukštai Dijon garstyčių
1 arbatinis šaukštelis Tabasko padažo
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis maltų pipirų
2 kg kiaulienos šonkaulių


Gaminimas:
BBQ padažui: Nedideliame puodelyje and vidutinės ugnies pakaitinti aliejų, į jį sudėti smulkintą svogūną ir pakepinti, kol suminkštės. Susmulkinti česnaką, sudėti į puodą su svogūnais ir pakepinti kokią minutę. Suberti čili prieskonius, pakepinti pusę minutės, kol prieskoniai perkais ir skaniai pakvips. Į puodą sudėti likusius padažo ingredientus, viską gerai išmaišyti ir pavirinti ant silnos ugnies apie 5 minutes. Nukelti nuo ugnies.
Orkaitę įkaitinti iki 180oC (350oF). Didelį kepimo indą ištiesti folija. Šonkaulius nusausinti, tiesti į paruoštą kepimui indą, abi šonkaulių kepsnio puses dosniai padengti padažu, apsukti raumeningąja puse į viršų. Kepimo indą sandariai uždengti dideliu folgos lakštu ir pašaukti į orkaitę. Kepti 2-3 valandas, kol mėsa ant šonkauliu bus visiškai minkštutė. Nuimti foliją ir dar 30-40 minučių šonkaulius kepti atidengtus, kol padažas ant jų gražiai paruduos. Išėmus iš orkaitės, leisti kepsniui šiek tiek nuvarvėti ant grotelių, supjaustyti atskirais šonkauliukais ir doroti!
Šiuos šonkauliukus nesunkiai galima iškepti tiesiog ant griliaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai