Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
700 gramų kiaulienos,
3 svogūnai,
2 stiklinės vandens,
4 šaukštai acto,
1 šaukštas druskos,
Įvairių mėsos prieskonių pagal skonį
Truputį juodųjų pipirų

Gaminimas:
Mėsa supjaustoma 3x3 cm dydžio, 5 cm storio gabaliukais, sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais svogūnais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Jei naudojate 9% actą, jį reikia praskiesti 1:5 ar 1:6 santykiu. Papildomai galima įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su svogūnais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-14 dienų. Mėsa sultingiausia būna jei marinuojasi kelias valandas.

Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su pomidorų padažu, raugintais agurkais, jei yra, keptomis bulvėmis, jelapenais ir kitais prie mėsos tinkančiais priedais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg minkštos kiaulienos,
0,5 l gazuoto mineralinio vandens,
vienos citrinos sultys,
šašlykų prieskonių,
mėsą minkštinančios druskos,
pipirų, truputėlis baziliko,
3 svogūnai.

Gaminimas:
Supjaustome mėsytę gabaliukais, svogūną supjaustome griežinėliais (aš kartais nepjaustau, o tarkuoju burokine tarka, kad gautųsi tyrė), užpilame mineraliniu vandeniu (gazuotu), įpilame citrinos sulčių, sudedame prieskonius, viską gerai išmaišome. Jau po 2 valandų galima kepti, aišku, nepakenks jeigu palaikysite ir ilgėliau.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg kiaulienos sprandinės
Marinatui:
200 ml sauso balto vyno
1-2 šaukšteliai maltų įvairių pipirų mišinio
0,5 šaukštelio druskos
3-4 džiovintų lauro lapų


Gaminimas:
Nuplaukite kiaulienos sprandinę ir supjaustykite 3 cm dydžio kubeliais.
Supjaustytą mėsą įtrinkite prieskoniais ir užpilkite vynu.
Mėsą marinuokite 2 val., labai ilgai marinuoti nepatariu.
Išmarinuotą mėsą kepkite, suvėrę ant iešmų, virš karštų žarijų.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai