Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 kiaulienos nugarinės (kiekviena po maždaug 0,5 kg)
400 g plonomis juostelėmis supjaustytos kiaulienos šoninės
2 svogūnai
4 kieti obuoliai
6 bulvės
4 morkos
4 česnako skiltelės
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. malto kumino
1 stiklinė natūralių (neskaidrintų) obuolių sulčių
alyvuogių aliejus
druska
malti juodieji pipirai


Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti 175oC (350oF).
Nugarines pabarstyti druska, maltais pipirais, apsukti jas šoninės juostelėmis ir perrišti keliose vietose maistui skirta virvele, kad šoninė neatsivyniotų. Kepti didelėje keptuvėje ant karštos ugnies, kol apskrus iš visų pusių. Apskrudintas šonines perdėti iš keptuvės į gilų ir platų kepimui skirtą indą.
Bulves nulupti is supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Obuolius nulupti, išimti sėklides ir supjaustyti ketvirčiais. Svogūnus nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. Morkas nuskusti ir stambiai supjaustyti. Česnaką susmulkinti.
Į keptuvę , kurioje kepė nugarinės, įpilti porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Ant vidutinės ugnies apkepinti svogūnus su obuoliais, juos perdėti į indą su nugarinėmis. Toje pačioje keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepinti bulves ir morkas, baigiant joms kepti, suberti smulkintą česnaką, pakepinti porą minučių, kol pakvips, suberti prieskonius (cinamoną ir kuminą), žiupsnį arba du druskos, supilti obuolių sultis, paragauti, ar netrūksta druskos, po to iš kepimui skirto indo įkeptuvę perdėti nugarines, apkeptus obuolius ir svogūnus. Padidinti ugnį ir keptuvės turinį užvirinti. Užvirus, nukelti nuo ugnies, viską perdėti į tą patį kepimui orkaitėje skirtą indą, jį uždengti dangčiu arba dideliu folijos lakštu ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 30 minučių, kol nugarinės perkais ir bulvės bus minkštos. Išėmus iš oprkaitės, troškiniui leisti 10 - 15 minučių pastovėti kamabrio temperatūroje. Pastovėjus, nuo nugarinių nupjaustyti virveles. Nugarines supjaustyti aštriu peiliu 2 cm storio riekelėmis ir tiekti į stalą kartu su troškintomis daržovėmis.

Patieklus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai