Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg kiaulienos nugarinės filė (2 gabaliukai po 500 g)
60 g konservuotų chipotle pipirų (4 vnt.)
0,5 puodelio apelsinų sulčių
0,25 puodelio supjaustyto svogūno
2 šaukštai šviežio raudonėlio arba 2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio, susmulkinto
2 šaukštai laimo sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas aliejaus kepimui
3 skiltelės česnako, susmulkintos
0,5 šaukštelio druskos
šviežio raudonėlio lapų (nebūtina)

Gaminimas:
Sudėkite mėsą į didelį plastikinį maišelį į nedidelį negilų dubenį. Marinatui į virtuvinį kombainą chipotle pipirus, apelsinų sultis, svogūną, raudonėlį, laimo sultis, medų, aliejų, česnaką ir druską.

Uždenkite ir maišykite iki vientisos masės. Užpilkite ant mėsos. Uždarykite maišelį. Marinuokite šaldytuve 2 valandas. (Nemarinuokite ilgiau nei 2 valandos, nes dėl citrusų sulčių mėsa bus per minkšta) . Nusausinkite mėsą ir išpilkite marinatą.

Grilyje su dangčiu paskirstykite anglis. Mėsos kepimo vietoje karštis turėtų būti vidutinis. Įkiškite mėsos termometrą į vieno mėsos gabalo centrą. Padėkite mėsą ant grilio grotelių. Uždenkite ir kepkite 30-45 minutes arba kol mėsos termometras rodys 70 C temperatūrą.

Išimkite kiaulieną iš grilio. Uždenkite folija, leiskite pastovėti 5 minutes prieš pjaustydami. Jei norite, galite papuošti raudonėlio lapeliais. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai