Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200g braškių
175 g margarino VILNIUS kepiniams
2 didelės saujos lazdyno riešutų
2 didelės saujos migdolų riešutų (galite rinktis kitus savo mėgstamus)
5 šaukštai miltų (dėjau 3 šaukštus rupių kvietinių ir 2 šaukštus aukščiausios rūšies kvietinių miltų)
125 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
5 kiaušinių baltymai
1 tarkuota citrinos žievelė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 žiupsnelis druskos
200 g maskarponės sūrio
2 šaukštai miltelinio cukraus
šviežių braškių papuošimui
3 lašai vanilės esencijos


Gaminimas:
Riešutus paskrudiname orkaitėje 10 min. (200 C), nulupame lazdynų riešutų luobeles ir visus riešutus sumalame, paliekant stambesnių gabaliukų (aš mėgstu, kai smagiai krimsisi burnoje:).
Ištirpiname margariną "VILNIUS" kepiniams. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę, riešutus, supilame sviestą ir išmaišome.
Tada supilame iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus su cukrumi ir druska. Atsargiai išmaišome iki vientisos masės. Suberiame ketvirčiais pjaustytas braškes į tešlą ir įmaišome.
Tešlą supilame į keksiukų formeles ir kepame 20 min. 200 C orkaitėje.
Iškepusius paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
Sumaišome maskarponę su citrinų sultimis ir milteliniu cukrumi ir tepame kremą ant keksų. Puošiame braškėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai