Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg stirnienos šlaunies
stirnienos prieskoniai
 Prieskoniai: pipirai, druska, maži spalvoti pipiriukai
1 citrina
1 apelsinas
1 poras
Salierų lapai (galima ir šaknų)
Bulvės
Lašinukai
Džiovintos slyvos
Morkos
Alyvuogių aliejus
Raudonas sausas vynas


Gaminimas:
Iš atšaldytos stirnienos šlaunies išimkite kaulą. Supjaustykite mėsą griežinėliais, kaip kepsnius, ir truputį pamuškite, mėsa bus minkštesnė. Mėsą aplaistykite su alyvuogių aliejumi ir palikite truputį pastovėti, po to ištrinkite su smulkiai supjaustytais salierų lapais ir visais kitais prieskoniais. Apšlakstykite su citrinos ir apelsino sultimis. Ir palikite pasimarinuoti kokioms kelioms valandoms.
Po to paimikite kepimo rankovę. Į ją dėkite mėsą ir ant viršaus sudėkite porą, morkas supjaustytus griežinėliais, džiovintas slyvas, apelsino griežinėlius, sudėkite gabaliukais supjaustytą žalią lašinuką ir užriškite abu kepimo rankovės galus.
Pašaukite į įkaitusią 250 C laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą ir 30 minučių. Po to, išimkite ir atriškite vieną galą ir įpilkite vieną taurę sauso raudono vyno ir vėl užriškite. Dar pakepkite kokį pusvalandį.
Per tą laiką kol kepa mėsa paimkite kokia 15 bulvių, jų neskuskite, o tiesiog gražiai ir švariai nuplaukite ir perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, ir uždėkite žalių lašinukų, supjaustytų gabaliukais. Skardą išklokite folija, ir ant folijos sudėkite bulves ir jas užklokite su dar vienu lapu folijos, užkamšykite. Ir pašaukite į orkaitę. Kepkite taip maždaug apie pusvalandį.
Po pusvalandžio perpjaukite kepimo rankovę per vidurį ir leiskite orkaitėje dar pagaruoti skysčiui. Bet mėsa vistiek išliks ne sausa.
Iškepusią mėsą ir bulves patiekite į lėkštes. Ir viskas. Nemaniau, kad taip skanu ir gardu bus, nes tai buvo pirmas kartas mano, kai teko gaminti iš stirnienos mėsos. Todėl prisiskaičiusi visokiausių receptų intenete ir iš knygutės „Medžiotojų vaišės“ B.Kačkus. Neradau tinkamo recepto, tad sumasčiau paeksperimentuoti pati ir gavosi visai netikėtai, bet labais skaniai.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai