Žaidimai visiems
Siūlome vaikinams
Siūlome merginoms
nemexia,
dvykunu,
ištrinti anketa,
honda crv,
minikraft,
vip,
vip atsisakymas,
nematomas dramblys,
roblox,
vulkaniniai,
daugiau rezultatų...
Skelbimo paieška
Paskutinės paieškos
Informacijos paieška
Paskutinės paieškos
Minijos g., Mardosų k., Plungės r. sav.,
Saulėtekio g., Mardosų k., Plungės r. sav.,
Žibučių g., Mardosų k., Plungės r. sav.,
Minijos g., Mažiavų k., Plungės r. sav.,
Pievų g., Mažiavų k., Plungės r. sav.,
Jei kilo klausimų, turi pastabų ar pasiūlymų, rašyk forumas@dr.lt.
| | 2012.10.02 15:24 |
|
|
Enciklopedija
Patyręs
|
Gaminimo instrukcija: Ingredientai: 1 kg stirnienos šlaunies stirnienos prieskoniai Prieskoniai: pipirai, druska, maži spalvoti pipiriukai 1 citrina 1 apelsinas 1 poras Salierų lapai (galima ir
šaknų) Bulvės Lašinukai Džiovintos slyvos Morkos Alyvuogių aliejus Raudonas sausas vynas
Gaminimas: Iš atšaldytos stirnienos šlaunies išimkite kaulą. Supjaustykite mėsą griežinėliais, kaip kepsnius, ir truputį pamuškite, mėsa bus minkštesnė. Mėsą
aplaistykite su alyvuogių aliejumi ir palikite truputį pastovėti, po to ištrinkite su smulkiai supjaustytais salierų lapais ir visais kitais prieskoniais. Apšlakstykite su citrinos ir apelsino sultimis. Ir palikite pasimarinuoti kokioms kelioms valandoms. Po to paimikite kepimo rankovę. Į ją
dėkite mėsą ir ant viršaus sudėkite porą, morkas supjaustytus griežinėliais, džiovintas slyvas, apelsino griežinėlius, sudėkite gabaliukais supjaustytą žalią lašinuką ir užriškite abu kepimo rankovės galus. Pašaukite į įkaitusią 250 C laipsnių orkaitę ir kepkite 1 valandą ir 30 minučių. Po to,
išimkite ir atriškite vieną galą ir įpilkite vieną taurę sauso raudono vyno ir vėl užriškite. Dar pakepkite kokį pusvalandį. Per tą laiką kol kepa mėsa paimkite kokia 15 bulvių, jų neskuskite, o tiesiog gražiai ir švariai nuplaukite ir perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, ir uždėkite
žalių lašinukų, supjaustytų gabaliukais. Skardą išklokite folija, ir ant folijos sudėkite bulves ir jas užklokite su dar vienu lapu folijos, užkamšykite. Ir pašaukite į orkaitę. Kepkite taip maždaug apie pusvalandį. Po pusvalandžio perpjaukite kepimo rankovę per vidurį ir leiskite orkaitėje dar
pagaruoti skysčiui. Bet mėsa vistiek išliks ne sausa. Iškepusią mėsą ir bulves patiekite į lėkštes. Ir viskas. Nemaniau, kad taip skanu ir gardu bus, nes tai buvo pirmas kartas mano, kai teko gaminti iš stirnienos mėsos. Todėl prisiskaičiusi visokiausių receptų intenete ir iš knygutės
„Medžiotojų vaišės“ B.Kačkus. Neradau tinkamo recepto, tad sumasčiau paeksperimentuoti pati ir gavosi visai netikėtai, bet labais skaniai. Skanaus!
|
|
|
|
|