Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kg kiaulienos sprandinės
Didelis baklažanas
Cukinija
2 saldžiosios paprikos
Poras
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
Padažui:
1-2 saldžiosios paprikos
200 g kreivabudžių
Morkų
2 raudonieji svogūnai
Didelė sauja džiovintų baravykų
2 rozmarinų šakelės
Alyvuogių aliejaus


Gaminimas:
Baklažaną supjaustykite išilgai 1 cm storio riekelėmis, iš abiejų pusių pasūdykite ir mažiausiai 2 valandas laikykite šaldytuve. Tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Sprandinę nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, aštriu peiliu padarykite įstrižų 11/2-2 cm gylio įpjovų. Gabalėliai turėtų būti apie 3 cm storio. Ištepkite kiaulieną alyvuogių aliejumi, įtrinkite druska, uždenkite plėvele ir palikite. Paprikas ištepkite aliejumi ir 8-11 minučių kepkite iki 210 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol atsiras juodų dėmių.Tada išimkite iš orkaitės ir 10-15 minučių įdėkite į kepimo rankovę arba hermetišką maišelį.Paskui paprikas išimkite, nulupkite odelę, pašalinkite vaiskotį ir sėklas.Minkštimą supjaustykite juostelėmis.
Cukiniją nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis, porą - įstrižai į keletą dalių, tada išplaukite ir nusausinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite paruoštas cukinijas, baklažanus ir porus iki aukso spalvos. Pasūdykite ir atvėsinkite.
Vėl imkitės mėsos: įpjovas po vieną atverskite, įtrinkite pipirais, pridėkite keptų daržovių ir gerai apspauskite.
Apriškite sprandinę virvele, dar kartą ištepkite alyvuogių aliejumi ir apkepinkite didelėje keptuvėje ant stiprios ugnies iš visų pusių, kol susidarys paskrudusi plutelė. Tada suvyniokite į foliją ir apie 3 valandas kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. 1 Kol mėsa kepa, paruoškite padažą. Džiovintus grybus užpilkite šiltu virintu vandeniu ir 25-30 minučių mirkykite. 1 Morkas, grybus, svogūnus ir paprikas supjaustykite mažais kubeliais.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, grybus ir pakepinkite. Įmeskite rozmarinų lapelius ir įpilkite 3 šaukštus skysčio, kuriame mirko grybai. Užvirinkite, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite dar 10 minučių. Mėsą išimkite iš orkaitės, nuimkite foliją, nuriškite virvelę ir kepkite ant grotelių dar 4-6 minutes. Paskui truputį ataušinkite. Supjaustykite porcijomis, dėkite šalia padažo ir tuojau pat tiekite.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai