Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
250 g sluoksniuotos "Mantingos" bemielės tešlos
1 kg kiaulienos faršo (taip pat galima jautienos ar vištienos)
1 morka (didelė) 
2 kiaušiniai 
200 g marinuotų pievagrybių (nepjaustyti)
4 valgomi šaukštai džiūvėsių
1 pakelis prieskonių maltai mėsai
2 skiltelės česnako


Gaminimas:
Į faršą įtarkuojame morką, sudedame džiūvėsius, česnaką, kiaušinį, maltos mėsos prieskonius ir druskos. Gerai išmaišome, sudedame 200 gramų marinuotų sveikų pievagrybių. Faršą labai gerai išminkyti (sumušti). Tada rankomis suformuoti eglutės formos kepsnį ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos formos. Sluoksniuotą tešlą iškočioti 5 cm pločio juostelėmis. Vieną juostelės pusę tolygiai įpjaustyti. Apvynioti iškočiotais sluoksniuotos tešlos lakštais „Eglutę“. Pradėkite vynioti nuo apačios į viršų ir žiūrėkite, kad juostelės "užeitų" viena ant kitos. Kad tešla nenuslinktų prismeikite ją keliose vietose mediniais smeigtukais. Vėliau juos galėsit naudoti papuošimui. Viską aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 50 min. Iškepusį kepsnį puoškite kaip tik išmanote. Galite valgyti ir karštą, ir šaltą.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai