Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
3 kiaušinių
100 g cukraus
125 ml aliejaus
75 ml vandens
190 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
 
Kremui:
130 g juodo šokolado
100 g grietinės
30 g sviesto
4 g želatinos
 


Gaminimas:
Kremas:
Želatiną užpilam šaltu, atvirintu vandeniu ir paliekam išbrinkti. Į dubenį sulaužom šokoladą, dedam sviestą, statom į didesnį indą, kuriame įpilta vandens, ir kaičiam ant viryklės. Kartais pamaišom, kad greičiau šokoladas ištirptų. Tada ištirpinam želatiną, supilam į šokoladą ir paliekam šiek tiek pravėsti. Išplakam grietinėlę. Permaišom šokoladą ir atsargiai po kelis šaukštus į jį įmaišom grietinėlę. Jei kremas atrodo per skystas - įdėti kelioms minutėms į šaldytuvą.

Keksiukai:
 Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame iki baltumo su cukrumi bei vanilės cukrumi. Beplakant įpilame šiltą vandenį, aliejų. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įberiame į mūsų plakamus trynius. Baltymus išplakame atskirai su žiupsneliu druskos. Išplaktus baltymus atsargiai sudedame į mūsų masę ir atsargiai išmaišome. Kepti 180°C temp.  apie 30 -40 min.
Į iškeptų keksiukų vidų konditeriniu maišeliu įdėjau šviežiai pertrintų braškių ir padengiau šokoladinių kremu.

Skanaus.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai