Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešla:
75 g sviesto
50 g cukraus
1 kiaušinis
150 g kvietinių miltų
50 g ruginių miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras:
260 g rabarbarų
100 g šaldytų ar šviežių aviečių
100 g rudo cukraus
25 ml vandens
3 - 3,5 šaukštai kukurūzų miltų


Gaminimas:
Sviestas sumaišomas su cukrumi ir kiaušiniais iki purios masės. Miltai išsijojami su kepimo milteliais ir suberiami į tešlą. Gerai išminkyta tešla dedama į šaldiklį maždaug 30 - 40 minučių. 
Paruošiamas įdaras. Atitirpintos avietės pertrinamos per sietelį.  Visi ingredientai, išskyrus kukurūzų miltus, kaitinami ant ugnies, kol rabarbarai suminkštėja ir išskiria sultis. Palaipsniui supilama miltai ir palaukiama, kol mišinys sutirštės.  Tada indas dedamas į kitą puodą su šaltu vandeniu, kad įdaras atvėstų.
Tešla padalinama į dalis ir sudedama į keksiukų formeles, taip kad viduryje butų vietos įdarui. Tada supilamas įdaras. Galima papuošti avietėmis ir rabarbarais.
Įdėkite į orkaitę, įkaitintą  iki 200 laipsnių C temperatūros, kepkite 15 - 20 minučių.
Kai keksiukai iškeps, palikite juos atvėsti ant grotelių ir tada apibarstykite cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai