Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
100 g sviesto
80 g cukraus
2 kiaušiniai
120 ml kefyro
300 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
200 ml natūralaus jogurto
2 valgomi šaukštai riebios grietinės
2 valgomi šaukštai cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
2 valgomi šaukštai bulvių krakmolo
1 sauja šaldytų spanguolių


Gaminimas:
Sviestą ištirpinau, sumaišiau su cukrumi. Į gautą masę įmušiau kiaušinius, supyliau kefyrą. Mikseriu gerai viską sumaišiau.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir druska. Subėriau į kiaušinių - kefyro masę. Vėl viską gerai išmaišiau. Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistensijos.
Dabar gaminam įdarą - natūralų jogurtą sumaišiau su 2 šaukštais grietinės, vaniliniu cukrumi bei cukrumi be priedų. Subėriau krakmolą ir spanguoles. Dar kartą gerai išmaišiau įdarą.
Pailgą kepimo skardą ištepiau sviestu ir pabarsčiau miltais.
Pusę keksui skirtos tešlos supyliau į kepimo skardą. Ant supiltos tešlos atsargiai sukrėčiau įdaro masę.
Tada ant viršaus supyliau paliktą kekso tešlą.
Nieko baisaus, jei viršutinis tešlos sluoksnis pasiskirstys nevienodai. Tiesiog šakute atsargiai išlyginkite, kad pasiskirstytų ant viso paviršiaus ploto.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Iškepęs keksas būna labai purus ir minkštas. Palaukite, kol atvės, nes kitaip nepavyks supjaustyti.
SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai