Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 l pomidorų tyrės (Pomidorai)

Gaminimas:
Pagrindinis produktas - 2 l pomidorų tyrės. Prieskoniai gali būti skirtingi:
I. 400 ml 9 proc. acto, 40 g druskos, 40 g maltų garstyčių, 1 šaukštas bulvių krakmolo, po šaukštelį maltų karčiųjų ir kvapiųjų pipirų, šaukštelis malto cinamono, 2 morkos, salieras, petražolės šaknis, žiupsnelis tarkuotų muskatų ir paprikos.
II. 200 ml 9 proc. acto, 40 g druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas bulvių krakmolo, šaukštas maltų čiobrelių, šaukštas maltų kmynų, 2-3 laurų lapeliai, 0,5 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų, salieras arba petražolė, česnakas.
III. 300 ml 9 proc. acto, 2 šaukštai druskos, 100 g cukraus, šaukštelis salierų sėklų, šaukštelis krapų sėklų, 0,5 šaukštelio karčiųjų pipirų, šaukštelis garstyčių sėklų (prieskonius dėti į verdamą padažą marlės maišelyje).
Pomidorų tyrę virti nuolat maišant, kol sutirštės (liks 2/3 tūrio). Virtą morką, salierą ir petražolę pertrinti per tinklelį, česnaką sukapoti arba sugrūsti.
Krakmolą ištirpinti šaltame vandenyje ir su prieskoniais supilti į pomidorų tyrę.
Pakaitinti iki užvirimo, supilstyti į butelius ar stiklainius ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai