Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Kiaušiniai, 4 vienetai
Cukrus, 1 stiklinė
Kakava, 2 šaukštai
Krakmolas, 75 gramai
Kvietiniai miltai, 2 šaukštai
Kepimo milteliai, su kaupu, 2 šaukšteliai

Kavos įdarui reikės:
1 pakelio vanilinio pudingo
500 ml pieno
2 šaukštų kakavos
1 stiklinė cukraus
200 g sviesto ar margarino
1 puodelio kavos

Gaminimas:
Miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą sumaišome. Atskiriam baltymus nuo trynių. Baltymus išplakam iki labai standžių putų, kad apvertus dubenį neiškristų. Įmaišom 1/3 cukraus. Likusį cukrų plakam su tryniais, kol masė padvigubėja. Baltymų masę sumaišome su trynių mase. Suberiam miltų mišinį ir viską išmaišome. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, įpilam 1/3 tešlos, išlyginam ir kepam apie 10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Išimame, dedame popieriumi į viršų. Kad  popierius geriau nusiimtų, jį padrėkinkite. Taip pat iškepame dar 2 lakštus.

Pudingo miltelius išmaišykite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirinkite, suberkite cukrų, įpilkite kavą bei pieną su pudingo milteliais. Pavirinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nukaiskite ir maišydami ataušinkit. Sviestą išsukit iki purumo ir nesustodami sukti po šaukštą sudėkit pudingą. Kremą pašaldykit 1 val.

Jei reikia, kava aplaistykite torto biskvito papločius ir tada pertepkit atšalusiu kremu. Torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu. Tortą papuoškite šokolado drožlėms, trupiniais ar tirpia kava. Šaldykite dvi valandas. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai