Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Daugiametis žolinis augalas. Katžole paskaninami kompotai, aromatizuojamos arbatos, likeriai ir kiti alkoholiniai gėrimai, padažai, salotos. Kvapas ir skonis šiek tiek panašus į melisos, malonus, citrusinių vaisių gaivumo. Arbatos nuoviras turi vitamino C, gerina organizmo atsparumą ligoms, mažina galvos skausmą, juo gydoma mažakraujystė. Gražiai atrodo gėlyne, galima auginti įvairiuose induose, loveliuose (tik laiku apkarpykite).
Naudojamos dalys: švieži ir pavėsyje džiovinti lapai, stiebeliai su žiedais.
Plačiau skaitykite žurnale „Gėlių spalvos“ Nr. 14 - „Prieskonių sodas“.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai