Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 lakštas sluoksniuotos tešlos
3 obuoliai
3 v. š. cukraus
2 v. š. sviesto
1 a. š. cinamono


Gaminimas:
Į keptuvę suberti cukrų, cinamoną, leisti cukrui ištirpti. Sudėti per smulkintus obuolius. Leisti obuoliams suminkštėti. Tik nemaišyti, nes cukrus sulips į krūvą. Uždėti tešlos lakštą ant keptuvės, gerai užspausti kraštus. Dėti keptuvę į 180 laipsnių orkaitę ir kepti 30 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 obuolių
125g miltų
200 g cukraus pudros
100 ml vandens
1 kiaušinio
2 a. š.  kepimo sodos
4 v. š. kukurūzų miltų
Aliejaus, kepimu


Gaminimas:
Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius griežinėliais.
Iš miltų, kiaušinių, kukurūzų miltų, kepimo sodos ir vandens sumaišykite tešlą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus pilkite tiek, kad jame galėtumėte skrudinti obuolius. Į tešlą pamirkykite obuolius ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol apskrus. Išimtus obuolius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus.
Išpilkite beveik visą aliejų. Palikite vos du šaukštus. Sumažinkite liepsną ir įpilkite cukraus. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į masę. Kai sirupas jau bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo dujinės. Jei sirupas labai greitai sukietėja, vėl pašildykite.
Apvoliokite keptus obuolius sirupe.
Karamelinį griežinėlį panardinkite į indą su vandeniu ir ledo gabaliukais. Sirupas greičiau atšals ir sukietės.
Valgydami būkite atsargūs. Sukietėjusi karamelė nėra labai lengvai įkandama.
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai