Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
600 g miltų
300 g sviesto
225 grietinės
2 kiaušinių
Žiupsnelio druskos
Karameliniam pertepimui reikės:
200 g. sviesto, kambario temperatūros
1 indelio sutirštinto pieno "Rududu"
1 citrinos
3 v. š. stiprios kavos, paruoštos
Šokoladiniam pertepimui reikės:
1 indelio kondensuoto pieno
200 g. kambario temperatūros sviesto
100 g. juodo šokolado
 
 


Gaminimas:
 
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druskos,  įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus.
4. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti.
5. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Karamelinio pertepimo gamyba:
Dubenyje gerai išsukti rududu kremą ir sviestą.
 Įspausti citrinos sultis ir supilti kavą. Išsukti iki vientisos masės.
 
Šokoladinio pertepimo gamyba:
Dubenyje išsukti sviestą ir kondensuotą pieną iki vientisos masės.
Šokoladą ištirpinti ant garų ir supilti į dubenį. Išsukti iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas:
Dėti torto lakštą, aptepti karameliniu kremu, dėti kitą lakštą ir aptepti šokoladiniu glaistu. Taip sudėti visą tortą, viršų aptepti šokoladiniu kremu.
P.S. Papuošimui naudojau 1 "Rududu" skardinę ir 200 g sviesto. Kambario temperatūros sviestą išsukau su "Rududu".
Šonus puošiau trupiniais, nuo Napoelono lakštų.
Skanaus!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai