Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
6 kiaušiniai
200 g cukraus
455 g miltų
1 kg grietinės
1,2 kg braškių (Braškės ir žemuogės)
4 šaukštai želatinos
400 g grietinėlės
1 pakelis grietinėlės standiklio
4 mėtų lapeliai

Gaminimas:
Biskvitui: 6 kiaušiniai, 200 g cukraus, 200 g miltų.
Pertepimui: 1 kg grietinės, 1 kg braškių, 4 šaukštai želatinos, 1 stiklinė cukraus.
Papuošimui: 400 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 12 braškių, 4 šaukštai biskvito trupinių, 4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių torto šonams.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame 3 lakštus.
Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintu braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina.
Likusias braškes supjaustome puselėmis.
Į tortinę formą įklojame biskvito lakštą, ant jos sudedame pusę supjaustytų braškių ir užpilame pusę grietinės masės. Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas bei supilame grietinės masę. Uždengę trečiu lakštu 1 val. laikome šaltai.
Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, likusios grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai