Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:
Ingredientai: 


2 kg vištienos (visos supjaustytos ar sparnelių, šlaunelių)
1 česnako galva, nulupta ir susmulkinta ar sutarkuota

1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų ar spanguolių)
½ stiklinės ispaniškų žalių alyvuogių
6 lauro lapai
1 stiklinė nerafinuoto melasos cukraus
1 stiklinė mėgstamo sauso balto vyno
¼ stiklinės susmulkintų plačialapių petražolių

¼ stiklinės džiovinto raudonėlio

½ stiklinės raudonojo vyno acto
½ stiklinės alyvuogių aliejaus

Druskos ir pipirų
 



Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
 
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite česnaką, pipirus, druską, actą, aliejų, raudonėlius, džiovintus vaisius, alyvuoges, kaparėlius su sultimis ir laurų lapelius.
 
3. Šiame mišinyje užmarinuokite vištieną ir palikite šaldytuve nakčiai.
 
4. Paruoštą vištieną dėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite marinato, apšlakstykite vynu, apibarstykite ruduoju cukrumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite nuo 0,5 iki 1 val. Kepdama vištieną vis palaistykite susidariusiomis sultimis. P.s. viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios t.y. be raudonumo.
 
5. Patiekite su Basmati ryžiais ar kuskusu.

 
Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai