Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g Aguonų
300 g Cukraus
2 Kiaušiniai
25 g Mielių
500 g Miltų
125 ml Pieno
200 g Razinų
500 g Sviesto


Gaminimas:
Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per karšto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti".
Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų.
Ją minkom rankom, kokias 10 - 15 min. Po to iš jos atskiriam 4 - 5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui.
Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas.
Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
600 g sviesto
5 kaiušiniai
50 g mielių
1 kg cukraus
300 g gauonų
150 g vanilinio cukraus
1,1 kg miltų
1,5 stiklinės pieno
žiupsnelio druskos
250 g razinų
250 g cukraus pudros


Gaminimas:
Iš puse stiklinės pakaitinto pieno, 50 g sviesto istirpdyto, miltų 2 šaukštų užsimaišyti košelę, pot o į ją supilti likusią stiklinę pieno ir sudėti 50 g mielių. Padėti šiltai pusvalandžiui, kad pakiltų. Paimti keturis trynius ir vieną kiaušinį išplakti su puse stiklinės cukraus. Baltymus išplakti su stikline cukraus, aguonas sumalti ir sumaišyti su baltymais. Kiaušinių plakinį supilti į mielių tyrelę pakilusią, viską išmaišyti, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą, padalinti 5 kelis kamuoliukus, uždengti ir padėti pusvalandžiui pakilti. Sviestą ištirpdyti. Kai pakils tada imti po gabalą ir tampyti, ant ištampyto tepti sviestą, dėti aguonas, berti razinas, cukrų su vanile, ir taip visus kamuoliukus štampyt, sluoksniais vieną ant kito, paskui suvynioti į ragą, ir pašauti į orkaitę 1 valandai, arba jei reikia ir mažiau. Iškepusį galima apibert pudra, arba apliet šokoladu, pagal kiekvieno fantaziją.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai