Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g. džiovintų greipfrutų;
50 g. egzotiškų vaisių likerio arba sirupo;
4 kiaušiniai;
500 g. kefyro;
500 g. miltų;
250 g. cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 g. sviesto arba margarino;
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Glajui:
25 g. sviesto;
3 šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas bato cukraus;
2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.

Gaminimas:
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.

Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 ml cukraus
300 g miltų
4 kiaušiniai
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
200 ml grietinės
cinamono (jei norite, pagal skonį)
didelė stiklinė aguonų
200 g Rama margarino kepiniams
 
Papuošimui:
tirpinto šokolado dvi plytelės
smulkintų migdolų pora maišelių


Gaminimas:
Margariną su cukrumi plakti tol, kol pasidarys puri masė. Į plakamą masę vieną po kito sudėti kiaušinius. Išsijoti miltus, kepimo miletelius, druską ir cinamoną. Į išplaktą masę įdėti vieną trečdalį miltų išsijotų ir trečdalį grietinės. Taip daryti tol, kol bus sudėti visi miltai ir visa grietinė. Viską gerai išplakus supilti aguonas ir vėl gerai plakti. Vientisą masę supilti į paruoštą formą. Kai iškeps pyragas aptepti tirpintu šokoladu ir apibarstyti migdolais.
Skanaus!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė rūgščios uogienės
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis cinamono
1,5 šaukštelio nugesintos sodos


Gaminimas:
Cukrų ir kiaušinius išsukame iki purumo. Supilame uogienę, grietinę ir vėl išsukame. Sudedame nugesintą sodą, beriame pamažu miltus ir maišome. Išklojame skardą kepimo popieriumi arba ištepame riebalais ir pabarstome miltais, pilame tešlą. Pašauname iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn apie valandą. Atšalusį apiberiam cukraus pudra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai