Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
115 g sviesto
240 ml tamsaus rudojo cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1,5 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
2 dideli kiaušiniai
360 ml medaus
440 g miltų
Glajui: 2 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
šaukštas citrinos sulčių


Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį.
Elektriniu mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite prieskonius: imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Pridėkite miltų ir kepimo miltelių ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę ir atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
Įkaitinkite orkaitę iki 350° C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada formuoji namelį, kurio dalis reikia aptepti glajumi. Suformavus (atims nemažai laiko) reikia palaukti kol glajus sutirštės. Namelį galite dekoruoti kaip tik norite :))
Glajus : 2 stiklines cukraus pudros, 2 kiaušinio baltymai, 2 šaukštai citrinos sulčių.
Viską sudėkite į plastikinį ar molinį indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai