Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
~ 800 g miltų
1 stiklinė cukraus
40 g mielių
1 l grietinėlės
3 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis


Gaminimas:
Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Šiek tiek grietinės masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies. Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis, malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas. Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti.
Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, metas minkyti rankomis. Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais. Jei labai limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa. Skardą ištepti aliejumi, sudėti gerai išminkytą tešlą ir padėti ant krosnies, kad iškiltų. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį. Pyragas kepamas apie valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą. Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti sviestiniu popieriumi. Mano mama, kepdama šį pyragą, įplaka 2 kiaušinius, bet aš juos pakeičiau aliejumi - pyragas ilgiau išsilaiko šviežias, yra puresnis ir šviesesnis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai