Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
140 g sviesto
200 g medaus
200 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
2 a.š Santa Maria cinamono
1 a.š. Santa Maria kardamono
1 a.š. Santa Maria gvazdikėlių
1 a.š. Santa Maria kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero (galima šviežio)
300 g miltų
Glajui:
2 kiaušinių baltymus
1 citrinos sulčių
2-3 stiklines cukraus pudros


Gaminimas:
Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti. Iš pasiruoštų namuko trafaretų išjaustyti sienas (geriau storesnes nei imbieriniai sausainiai, tada tvirtesnis bus) ir tvorelę :)
Orkaitėje kepti apie 15 min 180 laipsnių (ilgiau nei imbierinius sausainius, nes storesnis sluoksnis). Namuką klijuoti reikia atvėsusį, tai kol vėsta pasiruoškite glajų ("namuko cementą").
Glajui ruošiant reikia 2 kiaušinių baltymus išplakti iki putų, paskui įpilti citrinos sulčių ir sudėti cukraus pudrą, viską išmaišyti ir klijuoti namuką. Glajų sudėti į konditerinį švirkštą ir "cementuoti" sienas bei tvorelę :) Su glajumi galite papuošti namuką, atrodys kaip apsnigtas namukas :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai