Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus
125 ml medaus, skysto
1 kiaušinis
375 g miltų
1 valgomasis šaukštas malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
1 šaukštelis sodos
Glazūrai:
20 ml  raudonų maistinių dažų
20 ml žalių maistinių dažų
10 saldainių, papuošimui


Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi.
Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su actu, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Iškočiokite du lakštus iki 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius.
Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10 minučių.
Papuoškite sausainius maistiniais dažais ir saldainiais. Papuošimui galima naudoti ir medų, kaip tvirtinamąją priemonę, kad saldainiai laikytųsi.
Skanaus!!!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g rudojo cukraus
125 ml medaus, skysto
1 kiaušinis
375 g miltų
1 valgomasis šaukštas Santa Maria malto imbiero
1 arbatinis šaukštelis Santa Maria norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)
1 šaukštelis sodos
Papuošimui:
Maistiniai dažai
200 g cukraus pudros
2 šaukštai citrinos sulčių


Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Kepimo skardą (jei turite didelė, jei ne dvi mažas) išklokite pergamentiniu popieriumi.
Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu.
Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su citrinos sultimis, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių. Iškočiokite du lakštus iki 3-4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius. Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10-15 minučių. Papuoškite maistiniais dažais ir cukraus glazūra.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
250 g kvietinių miltų
125 g sviesto arba margarino kepiniams
125 g cukraus
1 kiaušinio trynys
25 g vanilinio cukraus
1 stiklinės cukraus pudros
Glaistui:
1 stiklinės cukraus pudros
1 a. š. cukraus pudros
1 kiaušinio trynio
 


Gaminimas:
Ant miltų suberkite sutarkuotą sviestą, kiaušinį ir cukrų. Gerai išmaišykite. Suformuokite iš tešlos rutulį ir palikite šaldytuve pusei ar vienai valandai.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Iš tešlos su formelėmis išspauskite sausainius. Kiekvieną sausainį aptepkite kiaušinio trynio plakiniu. Sudėkite juos į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę iki 180 °C laipsnių. Kepkite 9-12 minučių.
Glaistui. Suplakite trynį su cukraus pudra ir citrinos sultimis
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai