Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
tešlai:
1 arbatinis šaukštelis kepimo sodos
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
115 g sviesto
240 ml tamsaus rudojo cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1,5 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
2 dideli kiaušiniai
360 ml medaus
440 g miltų
 
glajui:
2 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
šaukštas citrinos sulčių


Gaminimas:
1. Sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių bei sodos mišinį ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 350° C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada aptepti glajumi ir galima puošti kaip nori :))
Glajus: Viską sudėkite į indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės. :))
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2018 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai