Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
2 tryniai
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g grietinės
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio prieskonių mišinio
Puošimui:
50 g šokolado
1 baltymas
1 stiklinė cukraus pudros
truputis aronijos sulčių (suteikti glajui spalvą)


Gaminimas:
Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi. Į juos sudedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkytą tešlą 2-3 val. laikome šaldytuve.
Iškočiojame 7 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol paruduoja.
Ruošdami glajų, kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą.
Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros.
 Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus arba išlydyto šokolado. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
450g miltų (gali prireikti ir daugiau)
150g cukraus
100g margarino, tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š sodos (galima keisti kepimo milteliais)
Prieskonių meduoliams
0, 5 citrinos žievelės, tarkuotos
Glajui:
0,5 citrinos sulčių
Cukraus pudros (tiek, kiek reikės tinkamai konsistencijai išgauti)
Pabarstukų


Gaminimas:
1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.
2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.
3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi  lipti prie rankų.
4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros  orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
100 g medaus
50 g cukraus
1 kiaušinio
350 g miltų
Prieskonių sausainiams (imbiero, gvazdikėlių, muskato, cinamono)
 


Gaminimas:
Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius (pagal skonį).
Pilame medų.

Įsijojame miltus ir minkome tešlą. Iš jos išspaudžiame sausainius ir kepame 180°C apie 15 minučių.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2017 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai