Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
10 kiaušinių trynių
0,5 kg sviesto
1 pakelis (250 g) margarino
1 stiklinė medaus
2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus)
2 stiklinės cukraus (suberti į trynius)
10 šaukštų grietinės
Malti gvazdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio)
2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus)


Gaminimas:
Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cukrų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų.
Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius.
Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus.
Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu.
Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę.
Kepti ant vidutinio karštumo ugnies.
Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių.
Labai skanūs. Ilgai stovi.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai