Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Eglutės tešlai:
100 g sviesto
200 g medaus
250 g cukraus
2 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputį prieskonių meduoliams

Šokoladiniam glajui:
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai kakavos

Baltam glajui:
2 kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties

Gaminimas:
Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps.

Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis.

Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.

Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu, suberti cukrų, supilti pieną ir kakavą ir keletą minučių pavirti.

Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti.

Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai