Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1,5 kg lydeka
1 morka
1 svogūnas
0,5 saldižios paprikos
2 riekelė batono
60 g pieno
30 g sviesto, majonezo ar aliejaus
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis žuvies prieskonių
"Santa Maria' 'juodieji pipirai (žiupsnelis)
"Santa Maria'' lauro lapeliai (žiupsnelis)
žalios petražolės
žali bazilikai
200 g jūros lydekos filė
1 šaukštas druskos
Aliejus (kepimui)


Gaminimas:
Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su morka, paprika, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, aliejaus ar majonezo, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį. Jūros lydekos filė apiberti tais pačiais prieskoniais ir žalumynais, galima, bet nebūtina apkepti miltuose, prieš tai pavoliojus kiaušinyje.Kloti faršo, filė, vėl faršo. Užsiūti. Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15 - kai užsukti 50 l. temperatūrą. Po to 15 - kai užsukti 100 l. temperatūrą.
Galiausiai žuvį subadyti adata, įpilti stiklinę vandens, užkloti folija ir 35 - ioms min. nustatyti 170 l. temperatūrą. Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2020 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai