Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
800 ml jogurto (pvz. melionų su avietėmis)
1 stiklinės tirpios kavos, saldžios ir atvėsintos
30 g želatinos
2 - 3 v. š. cukraus
Šokoladinio arba balto biskvito 
 
Kraštų glajui:
100 g juodojo šokolado
 
Viršui:
1 želė pakelio, citrinų skonio
1 v. š. želatinos
Vaisių ir uogų (besėklės vynuogės, kiviai, braškės ir kt.)


Gaminimas:
30 ml želatinos užpilkite atvėsinta drugna kava ir palikite brinkti 10 - 15 min. Tada garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies (neužvirinant) kaitinti kartu su cukrumi, kad ištirptų granulės (intensyviai maišykite). Atvėsinti.
Elektriniu plaktuvu suplakti jogurtą ir atvėsintą kavą.
Į išardomą tortinę padėti gatavą biskvitą ir supilti paruoštą jogurto masę. Padėti į šaldytuvą stingti.
Kuomet tortas jau sutingęs ar beveik sustingęs, gražiai išdėliokite vaisius (darykite nedidelį kalnelį). Jį apliekite citrusine žėle (paruoškite želė pagal instrukciją, atvėsinkite, suberkite želatiną ir leiskite išbrinkti. Tada kaitinkite arba tirpinkite granules garų vonelėje ir vėl atvėsinkite). Visos paruoštos želė gali ir neprireikti, tačiau laikykite ją kambario temperatūroje ir vis, nedideliais kiekiais, apliekite tortą ir jį laikykite šaldytuve. Taip "žaidžiant", vaisiai po mažu "sulips" ir neišsidarkys sudėti  vaisiai (vaisiai neturi būti pilnai "paskendę" želėje).
Kuomet tortas jau sustingęs (geriausia palaikyti per nakt), išimkite jį (prieš nuimant tortinės dalį, apipjaukite peiliu palei kraštus), o šonus aptepkite tirpintu, kiek sukietėjusiu šokoladu ir vėl padėkite į šaldytuvą galutinai sustingti.
 
Skanaus!!!
 
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai