Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
100 g sviesto
100 g cukraus
50 g krakmolo
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
75 g miltų
 
Įdaras:
1 pakelis želatinos
300 g jogurto
4 šaukštai cukraus
0,25 l grietinėlės
400 g vynuogių
0,25 l vynuogių sulčių
50 g skaldytų migdolų
1 pakelis drebučių


Gaminimas:
Sviestą ištrinti su cukrumi, pamažu suberti krakmolą, po vieną įmušti kiaušinius ir ištrinti iki kremo konsistencijos. Pasūdyti, suberti miltus ir iš­maišyti. Tešlą sukrėsti į 24 cm sker­smens torto formą ir iškepti.
Jogurtą sumaišyti su cukrumi. Želati­ną išbrinkinti šaltame vandenyje, šiek tiek pakaitinti, o kai ištirps, sumaišyti su jogurtu ir atšaldyti.
Grietinėlę išplakti iki standžių putų, sumaišyti su jogurtu bei ištirpinta že­latina.
Atšaldytą torto paplotį aptepti storu jogurto kremo sluoksniu, viršų išlyginti mentele. Vynuoges perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir papuošti stingstantį kremą. Tortą palikti šaltai.
Drebučius sumaišyti su vynuogių sul­timis ir kaitinti, kol sutirštės. Dažnai maišyti. Paruoštus drebučius palikti šaltai. Stingstančius drebučius šaukš­tu pilti ant vynuogių.
Torto šonus pa­puošti skaldytais migdolais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai