Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
1 kg jautienos išpjovos
300 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės
100 g razinų
100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų obuolių
1 kiaušinis
1 šaukštas džiūvėsėlių
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelis druskos
Aliejaus kepti


Gaminimas:
Jautienos išpjovą nuplauname ir nusausiname.
Aštriu peiliu iš viršaus įpjauname išpjovą iki vidurio, apverčiame ir dar kartą įpjauname iki vidurio. Ištiesiame ir paspaudome pirštais, kad mėsa tolygiai pasiskirstytų.
Gaminame įdarą. Džiovintus vaisius nuplauname. Pamirkome šiltame vandenyje 15 minučių. Išėmę nusausiname. Vaisius susmulkiname.
Įdedame išplaktą kiaušinį, kubeliais supjaustytą šoninę, įberiame džiūvėsėlių, pagardiname pipirais, pasūdome.
Atskirai sugrūdame česnaką. Jo košele aptepame mėsą, apibarstome pipirais, druska. Ant viršaus dedame įdarą.
Mėsą su įdaru susukame, gerai suspaudžiame ir suveržiame virvele. Dedame į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepame orkaitėje apie 1 val. 20 minučių. Kepdami apšlakstome išsiskyrusiomis sultimis. Jei reikia, įpilame truputį vandens.
Atvėsiname. Laikome šaldytuve 8-10 valandų. Nuimame virvelę.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai