Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 arbatiniai šaukšteliai manų kruopų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus
150 g juodojo šokolado


Gaminimas:
Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą :)
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 5 (mažiausiai – 2) kartus permalti.
Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti.
Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių.
Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti.
Tada sudėti manų kruopas, suberti kepimo miltelius, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti.
Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 30 x 23 cm. dydžio kepimo indą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., paskui karštį galima sumažinti, jei viršus ruduoja per greit, ir kepti dar 20-30 min. Atvėsinti, išėmti iš kepimo indo pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai išlaukti iki kitos dienos.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai