Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
225 g smulkinto juodojo šokolado
110 g 82 % riebumo sviesto
0,67 stiklinės cukraus
2 didesni kiaušiniai
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 stiklinės miltų
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
~ 0,5 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti


Gaminimas:
Sviestą ištirpiname ant mažos ugnies, sudedame šokoladą ir maišydami kaitiname, kol ir jis neištirps. Paliekame atvėsti. Tuo tarpu išplakame kiaušinių baltymus su cukrumi, sumaišome juos su tryniais, vanile bei atvėsusia šokoladine mase. Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druskos žiupsniu bei sujungiame su skystąja šokoladine mase. Minkome tešlą, ji turi gautis pakankamai kieta. Suminkytą tešlą kišame į šaldytuvą ir laikome ten tris val., o geriausiai per naktį. Iš tešlos reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio kamuoliukus, gausiai apvolioti juos cukraus pudroje, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardo ir kept 165 laipsnių temp. apie 12 min. (maniškiams prireikė 15 min., nes po 12 jie tik pradėjo trukinėti).
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2019 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai