Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
2 šaukštai ghi arba sviesto
ghi arba aliejus kepimui fritiūre
175 ml vandens
300 g išsijotų rupių kvietinių miltų arba baltų miltų
2 šaukštai kmynų arba sezamo sėklų
0,5 šaukštelio rupios druskos

Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kmynus, druską ir kepimo miltelius. Įtrinkite į miltus ghi arba sviestą, įpilkite tiek vandens, kad tešla būtų gana kieta. Kruopščiai minkykite mažiausiai 5 minutes, kol tešla pasidarys vienalytė ir elastinga. Palikite ją kelioms minutėms pastovėti.
2/3 karhajos arba gilios keptuvės pripildykite ghi arba aliejaus ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Kol ghi įkais, iškočiokite tešlą į didelį 1 cm storio plokštainį. Aštriu peiliu tešlą supjaustykite į 5 cm ilgio rombus arba stačiakampius. Pusę jų atsargiai sudėkite į karštą ghi. Nustatykite tokią liepsną, kad abi krekerių pusės švelniai paruduotų per 4-5 minutes. Išgriebkite juos kiaurasamčiu ir sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų. Po to iškepkite ir likusią dalį.
Ruošiama ir kepama: 30 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai