Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Tešlai:
350 g miltų
130 g sviesto
2 kiaušinių tryniai
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukštelis imbiero, malto
0,5 šaukštelio sodos
100 g cukraus
4 šaukštai medaus
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
250 g cukraus pudros
1 šaukštelis citrinos sulčių
1 kiaušinio baltymas


Gaminimas:
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi. Po to supilkite ištirpintą sviestą, medų, imbierą, cinamoną ir sodą nugesintą su šlakeliu citrinos sulčių. Į skystą tešlą suberkite miltus ir išminkykite tešlą rankomis.
Kai tešlą išminkysite iki vientisos masės, iškočiokite tešlą, ant miltais pabarstyto stalo.
Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 valandą. Po to tešlą dar kartą iškočiokite.
Iš plono iškočioto tešlos lakšto su peiliu išpjaustykite sausainius. Aš išpjausčiau žvaigždes. Sausainius galima išspausti ir su formelėmis.
Sausainius sudėkite ant pergamentinio popieriaus ir pašaukite į 180-190 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 12 minučių.
Iškepusius ir šiek tiek pravėsusius sausainius aptepkite glajumi.
Glajaus gaminimas:
Išplakite kiaušinio baltymą iki putų. Po to suberkite cukraus pudrą ir citrinos sultis, dar kartą gerai išplakite. Gautu glajumi ir puoškite sausainius. Papuošti sausainius galima pabarstukais ar paprasto cukraus granulėmis.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai