Tema sukurta: 2015.04.02 18:49
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
200 g kilkių
1 virta morka
1 svogūnas
Kelios virtos bulvės su lupyna
1 raugintas agurkas ar šaukštas raugintų kopūstų
2 šaukštai majonezo
Maltų kmynų
Maltos kalendros
Smulkintų žalumynų


Gaminimas:
Kilkės nuplaunamos, išimami kaulai, kartu su bulve ir morka sumalamos mėsmale, svogūnas sukapojamas ir ištrinamas su trupučiu cukraus, kad suminkštėtų, sudedami malti kalendros grūdeliai. Viskas sumaišoma.
Virtos bulvės nulupamos, perpjaunamos pusiau, šaukšteliu išgremžiamas vidus. Tuštumos su kaupu pridedamos paruošto įdaro, užpilama majonezo, sumaišyto su smulkiai supjaustytu agurku ar raugintais kopūstais, apibarstoma maltais kmynais ir smulkintais žalimynais.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
4 nedidelės bulvės,
3 pievagrybiai,
1 maža, marinuota (arba ne), raudonoji paprika,
1 mažas česnakas,
1 marinuotas agurkas,
Krapai
Juodieji pipirai
Druska
20 gramų lydyto sūrio,
Truputį sviesto,
4 šaukšteliai majonezo

Gaminimas:
Bulves nulupti, perpjauti į dvi dalis, kad būtų viena didesnė pusė, išskobti abi bulvės puses.
Į dubenėlį sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, papriką, agurkėlį, česnaką, krapus, apiberti druska ir pipirais. Viską išmaišyti.
Tuomet tolygiai paskirstyti masę į išskobtą didesnę bulvių pusę. Ant viršaus dėti gabalėlį sviesto. Užtepti po šaukštelį ant kiekvienos majonezo ir ant viršaus dėti tarkuotą sūrį. Uždengti bulves antromis, mažosiomis pusėmis, suvynioti kiekvieną bulvę atskirai į foliją. 200 C įkaitintoje orkaitėje kepti 40 min. SKANAUS!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 bulvės
200 gr grietinės
200 gr fermentinio sūrio
2 šaukštai sviesto
2 kiaušiniai
1 šaukįšas smilkintų krapų
juodieji pipirai
druska


Gaminimas:
Bulvės švariai nuplauti ir iškepti su lupemom 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai iškeps, perpjauti bulvės pusiau, šaukšteliu išduobti dalį minkštimo. Minkštimą, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinių trynius gerai išmaišyti, įdėti šaukštą sviesto, druskos, pipirų ir krapus. Viską ištrinti iki lygios, vientisos masės. Bulvės įdaryti šia mase ir jas sudėti ant išteptos sviestu skardos, pabarstyti maltais pipirais ir druska, įdėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 15-20 min.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
8 vidutinio dydžio bulvių
200 g virto kumpio ar dešros
200 g fermentinio sūrio
sauja smulkintų petražolių
0,5 svogūno
1 pomidoras
0,5 poro
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
5 šaukštai natūralaus jogurto
sauja smulkintų krapų


Gaminimas:
Bulves su lupena nuplaukite su šepetėliu ir perpjaukite pusiau. Išskobti minkštimą, palikti apie 0,5 cm storio sieneles. Minkštimą susmulkinkite. Kumpį, svogūną ir sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę ir supjaustyti kubeliais. Porus griežinėliais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti bulvių minkštimą ir svogūnus. Juos sumaišyti su prieskoniais, petražolėmis, kumpiu, sūriu, pomidorais ir porais. Bulvių puseles išdėlioti ant aliejumi išteptos skardos, pridėti įdaro ir kepti apie 50 minučių 180 0C. Iškeptas bulves patiekti su jogurtiniu padažu: jogurtą sumaišyti su smulkintais krapais. Skanaus :)
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
5 didelių bulvių,
10 cukinijos ritinių,
200 gr. kiaulienos faršo,
prieskonių maltai mėsai,
1 kiaušinio,
šaukšto krakmolo,
šaukšto miltų,
bulvių prieskonių,


Gaminimas:
Nuluptas ir perpjautas bulves bei cukinijų žiedus išskobti ir apibarstyti bulvių prieskoniais. Į maltą mėsą suberti prieskonius, miltus, krakmolą, įmaišyti kiaušinį. Formuoti kukulius ir dėti ant kiekvienos bulvės, o ant mėsos kukulio dar uždėti po tarkuotos bulvės "kepurę". Šalia, toje pačioje skardoje išsikepti cukinijų žiedus. Į cukinijų žiedus, jau lėkštėje, supilti padažą. Jį aš gaminu sutarkuodama po gabaliuką rudeninių daržovių - svogūno, moliūgo, cukinijos, patisono, paprikos, saliero, pridėdama prieskonių bei užvirdama su šlakeliu grietinėlės.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
300 g didelių bulvių
200 g kumpio
200 g fermentinio sūrio
Žalumynai
5 šaukštai majonezo
Druska pagal skonį


Gaminimas:
Nulupti ir per pusę perpjauti bulves.
Susmulkinti kumpį, žalumynus, sūrį sutarkuoti.
Kiekvienos bulvės puselę išskaptuoti.
Į kiekvieną bulvės puselę įdėti kumpio, žalumynų, druskos, sūrio. Susikti į foliją ir kepti orkaitėje.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
Patiekalus galite pagardinti skaldytais grūdais ir kviečiais „Activus“! Šis produktas puikiai tinka įvairiems sveikuolių patiekalams, jogurtui ar varškei, faršui, duonai ir kitiems miltiniams konditerijos gaminiams pagardinti. Skaldyti grūdai yra natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis!
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
2012.10.02 15:24 Nauja žinutė
Vartotoajs neprisijungęs Peržiūrėti anketą


Enciklopedija
Enciklopedija
Patyręs
Gaminimo instrukcija:

Ingredientai:
Bulvių
Maltos mėsos
Prieskonių, mėsai
Pipirų
Druskos
Česnako
Fermentinio sūrio


Gaminimas:
Bulves su lupenomis šiek tiek paverdame (kol suminkštėja).
Perpjauname pusiau ir dedame į jas maltą mėsą, pabastytą prieskoniais.
Bulves sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki bulvės galutinai suminkštės.
Iškeptas bulves apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikykome karštoje orkaitėje, kol išsilydys sūris.
Cituoti
Atsakyti
Registruokis ir diskutuok!
© 2006 – 2024 Forumas "Draugas.lt"  |  Privatumo politika  |  Naudojimosi taisyklės  |  Reklama  |  Kontaktai